E-handelsbyrå Stockholm. Välkommen till Wonderbird

Ska du starta en webbshop från grunden eller har du redan en shop, men behöver utveckla den vidare? E-handel är min specialitet! Jag är en webbyrå för e-handel i Stockholm som bygger allt från små shopar, till shopar åt börsnoterade företag. Alltid med fokus på hög konvertering.

Kundupplevelsen betyder nästan allt för att lyckas i dagens allt hårdnande konkurrens inom e- handeln. För att stimulera kunderna till att gå in i webbshopen, välja varor och till slut genomföra sitt köp, så måste shopen ha en genomtänkt och snygg design, ha tilltalande och välskrivna produktpresentationer samt var lätt att navigera i. Funktionerna i shopen måste fungera klockrent och kunden ska känna sig fullständigt trygg när han eller hon handlar.

Att shopen sedan måste ha en hög tillgänglighet och att kundservicen måste vara på topp, säger sig nästan självt.

KONTAKTA OSS

E-handelsbyrå

Vad ska man tänka igenom innan man bygger upp sin webbshop?

Det är ett flertal faktorer man måste ta hänsyn till, när man bestämmer sig vilken lösning man ska välja för sin webbshop. Målgrupp, hur stor omsättning shopen förväntas ha, hur många produkter, framtida behov av uppskalning, vilka geografiska marknader man ska sälja på, olika betalningslösningar, olika fraktlösningar, om shopen ska kopplas till en extern logistiklösning, koppling till affärssystem m.m. En erfaren e-handelsbyrå kan hjälpa dig med att ta fram en kravspecifikation baserat på dina förutsättningar, om du känner dig osäker.

Mobile first

Idag sker ca hälften av köpen på nätet i mobilen. Shopen måste därför vara byggd med en responsiv design, eller ”mobile first” som vi brukar säga, så att den presenteras och fungerar precis lika bra i mobilen som i datorn.

Vilka e-handelslösningar finns det?

Vilka plattformar kan man välja mellan och måste jag anlita en webbyrå för e-handel?
Det finns flera olika sätt att skapa ett system för e-handel, var och en med sina fördela och nackdelar.

Hyra en shop, ”all inclusive”

Här finns det en uppsjö olika aktörer och lösningar, allt från enklare shopar till avancerade professionella shopar.

Flera aktörer som Shopify, Quickbutik, Abicart, m.fl. erbjuder enkla färdiga system inklusive hosting, där man kan komma igång relativt snabbt med sin e-handel. Investeringen är förhållandevis låg, men kostnaden per månad kan bli påtaglig och varierar beroende på vilken funktionalitet man väljer att butiken ska ha. Man är också relativt låst när det gäller utformningen av shopen designmässigt och därmed den viktiga kundupplevelsen.

Några shopar, t.ex. Shopify, kan till högre kostnad skalas upp ordentligt och erbjuda högre funktionalitet.
BigCommercer är ett exempel på ett större och dyrare system som erbjuder fler anpassningsmöjligheter och där man kan skräddarsy sin shop mer. Är man någorlunda hemtam i arbete med programmering och har tid, är det fullt möjligt att själv skapa sin shop m.h.a. ett hyrsystem. Men ofta är det en mer kostnadseffektiv lösning att ta hjälp av en webbyrå för e-handel att lägga upp shopen.

Open-source e-handel

Vill man äga sin e-handel själv, så är ett alternativ en open-source lösning. Den har en licensfri öppen systemkod som gör att man kan anpassa sin webbshop mycket friare än hyralternativen. WooCommerce, Magento, Opencart, Episerver och Prestashop är exempel på open-source lösningar.

Magento, Opencart, Episerver och Prestashop är kompletta system för e-handel, medan WooCommerce måste kombineras med WordPress som CMS (Content Management System). En viktig fördel med att använda sig av open-source är att man inte får någon tekniklåsning. Med ett hyrsystem är man helt låst till den funktionalitet som leverantören erbjuder. Med open-source kan man vid behov själv modifiera koden för att få den funktionalitet som man önskar.

En annan fördel är att man får en lägre kostnadsbild på sikt. Kostnaden för ett hyrsystem ökar i allmänhet i takt med uppskalning, vilket inte är fallet med open-source. Det är mer komplext att lägga upp en shop med en open-sourcelösning, så här behöver man vanligtvis ta hjälp av en e-handelsbyrå.

Hybrid

En vanlig och populär lösning idag är att själv, eller låta en webbyrå för e-handel kombinera ett open- source system med lämpligt content management system. På så vis kan man helt anpassa och skräddarsy sin e-handel så att man får ett unikt system med den design och den kundupplevelse som man önskar. Mycket vanligt är att kombinera WordPress och WooCommerce, där WooCommerce har färdiga plug-ins till WP. Detta är den lösning vi som e-handelsbyrå brukar rekommendera när man söker en långsiktig lösning.

Helt eget system från grunden

Slutligen så finns möjligheten att bygga ett helt eget system från grunden. Det medger att man utan begränsningar kan låta en webbyrå för e-handel utforma sin shop helt efter sitt eget och sina kunders behov. Samtidigt så är det ett mycket omfattande projekt som tar tid och kräver att man har mycket klar bild av vad man vill åstadkomma samt en ordentlig budget.

Varför

Webbshop med Wonderbird

Vad erbjuder Wonderbird - E-handelsbyrå Stockholm?
  • Jag hjälper dig att ta fram en webbshop helt på dina villkor och efter dina behov. Vare sig det gäller B2B eller B2C.
  • Jag skapar en unik kundupplevelse och gör det enkelt och tryggt för dina kunder att handla. Allt med fokus på att få en hög konverteringsgrad.
  • Jag gör det enkelt att för dig att hantera din shop. Med ett intuitivt och lättarbetat back-end gör du själv enkelt förändringar i produktutbud, prissättning m.m.
  • Jag integrerar alla funktioner som du behöver för att få en effektiv drift av din shop. Integrering med affärssystem, fraktlösningar, momssatser för olika länder, extern logistiklösning, m.m. m.m. Du väljer själv!
  • Jag förbereder shopen för en kraftfull SEO. När vi bygger shopen gör vi den on-page optimerad för utvalda sökord. Du väljer sedan själv om du omedelbart, eller i ett senare steg, vill koppla på vår unika SEO-lösning för off page optimering.
  • Jag tar ett helhetsansvar. Vi driftsätter shopen åt dig och kontrollerar att allting fungerar perfekt. När du startar din försäljning i shopen ska du känna dig helt trygg och vi lämnar dig inte i sticket.
  • Jag erbjuder löpande support. Vill du kunna koppla av helt och lägga all din tid på det du kan bäst, att driva dina affärer, kan vi åta oss en heltäckande löpande support för din shop.

E-handelsbyrå Stockholm? Men även rikstäckande såklart.

Jag är visserligen en webbyrå för e-handel i Stockholm, men jag arbetar givetvis med kunder i hela landet. Även om jag håller till i Stockholm och många av mina kunder finns i Stockholm, så är det väldigt enkelt att arbeta som e-handelsbyrå på distans.

Med dagens teknik för videokonferenser är det enkelt att lägga upp projekt och hålla en löpande dialog under resans gång. Men jag tycker också mycket om att få träffas på riktigt, så jag blir väldigt glad om våra kunder dristar sig till trevligt besök på mitt kontor i Stockholm.

Kontaktformulär

Skriv ett par rader
Är du en robot?