Jag sitter nästan dagligen och letar inspiration på olika utvecklingssidor på Facebook, för att hålla mig uppdaterad med det senaste. Men jag ser nästan aldrig Någon som visar upp mockups på mobilversioner, alltid dessa supersnygga desktop- Mockups. När man sedan går in på sidan med en mobil är det en katastrof. ”mobile First” säger jag bara! Hur ofta ligger man hemma I soffan med laptopen I knät och Slösurfar?

Det är a och o för både ditt brand och konverteringen I din shop att du utvecklar Sajten med mobile I åtanke först.

Den här sidan har jag byggt I mobile view under precis hela produktionen. I slutet så Slog jag på tablet och desktop och justerade alla containers samt responsiviteten så Det ser bra ut på de enheterna också.

Så anlitar du oss på wonderbird kan du lita på att mobilversionen blir episk.

Vad händer på UI-fronten 2020?  Nånting jag är väldigt glad över att det börjar lyfta är dark mode, som utvecklare har vi haft detta i våra kod-editors i många år. Det är helt enkelt sjukt mycket skönare för ögonen att glo på någonting mörkt än någonting ljust när det kommer till kontrast och textförhållanden. Jag har skapat denna webbplats med lite blandat, mest för att det är mitt kreativa uttryck och för att jag vill att olika sektioner ska symbolisera och ge olika typer av intryck och energi för besökaren.

Min uppfattning om UI-trender 2020

  1. Dark mode - vi ser det i appar i mobilen, appar på datorn, webbappar på datorn (typ gmail m.m).
  2. Minimalistiskt - som om detta nånsin blir omodernt
  3. Lite rundade hörn - jag vill påstå att iom dessa dark modeappar så ser man även lite rundade hörn, vilket gör det lite mer lekfullt när det är så mörkt.
  4. Vågade färger - kör man dark mode så rosa, lila, turkost m.m är ba helt magiskt på. Färger som aldrig annars fått nåt utrymme för det blir så fel på ljusa bakgrunder är helt plötsligt kungar.
  5. Byt plats på menyn, kör menyn i nerkant i stället för uppe i hörnet på mobil, varför, jo för man har aldrig fingrarna där uppe på en mobil, då måste man flytta om handen och riskera att tappa mobilen i backen, så jag har tex en snabbmeny i foten här som ni kan se om ni kikar detta på mobil.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram