Är du i startgroparna att dra igång en e-handel? Här är lite saker som jag lärt mig nu när jag gjort ett dussin shoppar, stora som små.

  1. Gör det inte själv. Det finns så många shoppar där ute som är byggda med dåliga teman, massa fulhackade plugins och hela shoppen laddar långsamt samt innehåller eventuellt skadlig kod som gör att känsliga uppgifter kan läckas ut.
  2. Välj något av dom mer välkända teman för e-handel om du använder woocommerce. Flatsome eller Astra är ett par av dom som är riktigt bra. Jag skulle välja Astra alla dagar i veckan. Det innebär inte att det är enkelt att sätta upp en e-handel bara för temat är bra, men det kommer göra upplevelsen för besökaren betydligt mycket mer trevligt.
  3. Välj bra hosting, detta är så viktigt så jag vet inte ens vart jag ska börja. Försök att skaffa en hygglig VPN för typ 500kr i månaden. Det är något HELT annat än att köra shared hosting på typ Loopia eller one.com. Det innebär att du får en del av en egen server istället för att du delar server med 2-4000 andra sajter.  Det är enklare att fördela resurser som man själv vill istället för det man är bunden till, det är säkrare, det är snabbare m.m.
  4. Välj en enkel checkout. Vill du bara ta betalt med kort tycker jag Stripe är överlägset. Om du behöver flera olika alternativ så kan jag rekommendera Billmate, Klarna, Svea m.fl. Men kika deras villkor ordentligt innan då många har helt sjuka krav och kostnader för att du ska kunna använda dom.
  5. Håll ditt tema och plugins uppdaterade ordentligt.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram