Värdegrundsguiden.se

Inledning

I Uppsala slott ligger Fredens Hus, och Värdegrundsguiden är en del av deras utställning. Vi blev kontaktade av projektledaren för det projektet och dom ville ha en interaktiv upplevelse på webben men som även skulle fungera som ett komplement för elever som var där, att t.ex göra övningar på ipad etc medan dom går runt på utställningen.

Tekniken

Här är en härlig blandning mellan interaktiva spel, quiz, bildspel m.m som man tar sig igenom, dom olika rummen har en distinkt stil och en rad olika moment för eleven att genomföra. Vi har använt WordPress som CMS här och sen är det massor med olika tekniker på det. Ett av dom mest utmanande och roliga projekten vi nånsin gjort.

Bygget

Detta är en helt unik produktion på alla sätt och vis. Vi har sektioner av webbplatsen som är till för lärare, med diverse olika underlag för lärare att använda i undervisningen, samt sektioner för allmänheten som är där på besök, eller sitter hemma och vill besöka Värdegrundsguiden och Fredens Hus.

 

Brfplattform.se

Inledning

Bakgrunden till denna webbapp kom när jag själv blev invald i styrelsen i min BRF där jag bor. Då skulle jag ha hand om IT, som bland annat då innebar hemsidan. Dåvarande hemsida va byggd i Drupal. Drupal är ett av dom större CMS’en där ute men enligt mig, otroligt jobbigt användarinterface (UI). Jag började kika runt lite ifall det fanns några alternativ som man kunde köpa och använda, men det fanns inget som kändes inspirerande. Jag ville ju att hemsidan skulle kännas lika fräsch och exklusiv som prospektet vi fick av mäklaren innan vi köpte lägenheten. Så där föddes tanken.

Tekniken

Jag satt en tid och försökte bestämma hur jag skulle bygga detta, vilket CMS osv. Jag tänkte ett tag att jag skulle köra på webflow som då precis hade kört igång med sitt egna CMS. Men det saknade lite utav dom möjligheterna till protected content och medelmshantering som jag eftersökte. Jag ville att det skulle bli en portal för medlemmarna, enkelt backend för dom äldre i styrelsen så dom kunde ta över när jag inte satt med i styrelsen längre. Så jag valde WordPress, varför inte, världens största CMS med stora möjligheter att bygga det precis som jag ville.

Bygget

Jag byggde plattformen helt från grunden med minimalt antal plugins för att få det att snurra. Det hela byggdes direkt i en wordpress multisite, så jag enkelt kunde klona plattformen ifall jag skulle få för mig att börja sälja produkten så småningom. Jag utgick från temat underscores, som jag ofta gör, ett minimalistiskt starttema som väger 30kb. Man får bygga allt själv i det men det var ju det jag ville.

Resultatet

Det tog nästan ett år att bygga plattformen precis som jag ville ha den. Men resultatet är fantastiskt och används av många bostadsrättsföreningar där ute nu. Jag har inte haft ett enda supportcase där någon inte förstår produkten, och alla är jättenöjda. Medlemmar kan kommunicera med varann, styrelsen når ut till medlemmar med nyheter, infoblad m.m på sekunder. Det har blivit en gamechanger i branschen. Superkul tycker jag.

Är du nyfiken på brfplattform.se så kika in hemsidan.