Tobbetrollkarl.com

Kundkrav

Tobbe kontaktade oss när Coronapandemin slog igång i början av 2020 och behövde en expressiv one-pager, som skulle ersätta hans tidigare sida som hade några år på nacken.

Lösning

Här byggde vi en sida i WordPress med några dynamiska funktioner och ett skräddarsytt s.k. ”Backend” till Tobbe, så att han enkelt själv kan administrera sin sida.

Integrationer

Tobbe behövde en integrering mot det bokningssystem han använder för sina shower. Detta gjordes med en funktion i backend, där Tobbe lägger in sina shower/biljetter och när man klickar på köp så kopplas det ihop med biljettsystemet. För besökaren sömlöst, för Tobbe, ingen huvudvärk. Vi skapade även en showfunktion samt en mall, där Tobbe enkelt kan skapa snygga undersidor rakt i WordPress eget interface.

Resultat

Allting fungerar helt perfekt med en mycket nöjd kund, så vi har sluppit att en sur Tobbe har trollat fram några skära elefanter som går runt i våra lokaler på Gärdet.

Brinkenbakar.se

Inledning

En av Sveriges främsta influenser-bakare kontaktade mig under 2019 och ville då diskutera ett eventuellt byte från en större plattform som hon legat på och bloggat en längre tid.

Teknik

Emma hade mycket tydlig vision och även ett färdig tema från themeforest som hon blev inspirerad av. I vanlig ordning var det kraftigt bloatat och va otroligt svårt att konfigurera och modda till något eget. Jag skräddarsydde en blogg från grunden med underscores som grundtema. I wordpress givetvis, världens största bloggplattform.

Bygge

Förutom att bilder m.m måste se bra ut här så var det en speciel funktion som önskades, och det var en koppling till Googles markup. Det är ett schema man kopplar ihop till div fält som gör att när Emma lägger upp ett recept i den skräddarsydda receptmodulen jag byggt så kommer det upp på google på ett korrekt sätt som recept ska, med betyg, tillagningstid, antal kalorier osv.

Annars var önskemålen med bra sökfunktion och tydlig stor megameny viktig, och det fixade jag.  Här var det lite svårare med laddtiden då förstasidan har otroligt många fina, högupplösta bilder, men jag lyckades få laddtiden till ca 1.5s vilket jag ändå känner är rätt okej där. Andra utanför-boxenprylar här va t.ex. att det skulle integreras med Adsense, som är googles annonssystem.