Tobbetrollkarl.com

Inledning

Tobbe kontaktade mig under coronakrisen nu 2020 och behövde en kulig one-pager som skulle ersätta hans tidigare produktion som hade några år på nacken.

Tekniken

Här byggde jag en sida i wordpress med ett skräddarsytt backend till Tobbe och några dynamiska funktioner.

Bygget

Tobbe behövde en integrering mot det bokningssytem han använder för sina shower. Detta gjordes med en funktion i backend där tobbe lägger in sina shower/biljetter och när man klickar köp så kopplas det ihop med biljettsystemet. För besökaren sömlöst, för Tobbe, ingen huvudvärk.  Här satte jag även ihop en showfunktion samt en mall så Tobbbe kunde enkelt skapa snygga undersidor, utan bloatad byggare och sånt utan rakt i wordpress egna interface.

Isakk.se

Inledning

Isak kontaktade mig med en önskan att göra en enklare produktion till en icke obegränsad budget. Isak är känd från bandet Isak & The Soul Company samt att han själv medverkat i alla våra folkkära tv-program samt varit programledare för bland annat Kristallen. Nu var det dags för en personlig webb som återspeglar detta.

Teknik

Här körde jag WordPress rakt igenom, jag funderade ett tag på att göra den i Webflow då jag vet att det alltid blir så mycket bättre, men jag kunde inte motivera kostnaden på 300+kr i månaden då Isak ville ha en del dynamiska funktioner, dvs CMS.

Bygget

Här har vi lite roliga dynamiska funktioner som tex tjänster, press och case. Här byggde jag ett backend i WP som Isak själv lätt kunde administrera. Jag använde mitt egna tema jag gjort som bara väger 38kg. Och även fast Isak har sin domän på en shared hosting så har jag fixat en laddtid på sidan på 0.2s, vilket jag måste säga är rätt bra. Speciellt då jag använde en ganska bloatad byggare som Elementor.