Väsbypromotion.se

Inledning

Väsby Promotion är en fantastisk mötesplats i Väsby för företag. Det är en ideell förening som ägs av sina medlemmar. Dom hjälper till att skapa förutsättningar för företag genom att koppla ihop företag med varandra genom en stor bank av medlemmar som kan erbjuda varandra saker.

Tekniken

Väsby Promotion hade en äldre WP-installation med tusentals poster i databasen redan med medlemmar, aktiviteter, nyheter m.m. Fast allt samlat under wordpress standard-inlägg. Vi byggde en ny webb åt dom där vi byggde medlemsfunktion samt en helt skräddarsydd aktivitetsfunktion. Här lägger redaktörerna in aktiviteter i backend i diverse fält vi satt upp och på frontend blir det en trevlig landningssida som kan se ut så här.

Bygget

Detta var en rätt omfattande produktion då databasen va rätt belastad med så otroligt många poster. Men bra blev det och vi hoppas att Väsby Promotion har ett lättare administrativt jobb nu med hemsidan utan massa fulhack.

Boenosverige.se

Inledning

Boeno kom till mig för första gången för ca 3 år sedan och ville ha en totallösning. Vi styrde upp fotografer ute på fältet och en enklare webbplats för dom att växa i. Nu var det dags för något större då företaget växt och nåt till en punkt då den tidigare webbplatsen inte stämde överens med den puls och ID företaget nu har.

Teknik

Denna sida byggde jag i wordpress då det är en hel del dynamiska funktioner som skulle in, så som mäklar-style-listing, nyheter, mikroblog osv. Jag använde mig av temat Astra här som grundcontainer för det bygget jag hade tänkt mig. Anledning till att det inte gjordes 100% från grunden var pga den tidsplåt jag hade fått.

Bygget

Här är det flera funktioner som inte är out of the box, bland annat så byggdes ett helt skräddarsytt backend så webbansvarig i personalen kunde administrera hemsidan själv. Det är även en mäklarfunktion på sidan, fast det är mark som är själva “fastigheten” så att säga. Annars gjorde jag ett filtreringsbygge som gör att man kan filtrera mark där man bor osv. Riktigt roligt och tidskrävande, det var den funktionen i sig som tog lite längre tid i denna produktion.

 

Laterrefastigheter.se

Inledning

Laterre kontaktade mig då dom behövde en ny webbplats. Företaget hade anlitat en AD för att sätta designen och känslan, vilket alltid är fantastiskt för mig som frontend-utvecklare, att bara får fokusera på det jag känner mig bra på, bra produktion, snabb, ren kod osv.

Teknik

Företaget ville ha en sida gjord i WordPress så det skulle bli enklare att administrera för dom själva. Denna produktion, i efterhand tror jag hade varit något lättare att skapa i tex webflow. Det var lite saker som jag hade en utmaning med, men som i slutändan var det som satte karaktären

Bygget

Detta var tiden innan jag byggde egna teman och sånt så här använde jag OceanWP som var kanon på den tiden. Inget jag skulle rekommendera idag. Det enda det temat gör är agera container till dom element jag byggde. Allt här är skräddarsytt, deras fastighetsprojekt, menyn, header, footer allt.  Det som som sagt var extra kul här var att det var en professionell AD som satte grunddesignen och det är alltid lite extra kul.

 

Shinnovations.se

Inledning

Hälsoföretaget Scandinavian Health Innovations kontaktade mig i början på året och ville uppdatera sin väldigt corporatesida till något med lite mer värme.

Teknik

Jag byggde en enklare sida i wordpress med elementor som visuell byggare, anledning till att jag använde Elementor här är för att kunden är bekväm och van med det. Annars föredrar jag Oxygen som byggare som faktiskt genererar bra kod utan massa bloat.

Bygget

Bygget tog några dagar. Här var det lite dynamiska funktioner som skulle byggas, pressmedeelanden, nyheter och dokument. Dvs jag bygger dessa funktioner i backend så det är enkelt för kunden att lägga upp dessa tre typer av poster. Här var det en ACF-repeater med bilaga som byggdes som va unikt för dom posterna. Även en s.k graph (diagram) behövdes för att visa utvecklingen på aktien.